Uien Eet ze zowel rauw als gaar en je wapent je lichaam tegen ontstekingen, bacterieën en virussen. Ook hebben ze een gunstige werking op hart en bloedvaten. Bovendien zijn ze heerlijk!...

Zeewier & zeegroente Zeewier bevat veel jodium (belangrijk voor een goede hersen- en schildklierfunctie), heeft een ontgiftende werking en stimuleert je vetverbranding. Als je geen of weinig brood eet, is zeewier...

Yam Een lekkere knol die je zowel kunt koken als bakken. Hij wordt veel gebruikt in de Afrikaanse keuken. Je kunt de yam gebruiken in plaats van aardappelen. De yam komt...

Vijgen Gedroogde vijgen zijn een gezond energiebommetje en verantwoord tussendoortje vol met vezels en mineralen als calcium, magnesium en ijzer. Houd het er wel bij een paar (en eet er...

Tijm Een heerlijk kruid! Lekker in diverse groente-, vis-, of vleesgerechten. Tijm werd door de Oude Grieken en Romeinen gebruikt als geneeskruid tegen longziekten, reumatiek, verlamming, maagkramp, gezwellen, hoofdpijn en koliek....

Sesamzaad Rijk aan mineralen zoals calcium, magnesium, fosfor, kalium en zink, goede vetzuren, vezels en eiwitten. Lekker om ze kort te roosteren in een pan en te eten met rauw geraspte worteltjes en...

Quinoa Dit populaire Zuid-Amerikaanse graan is een van de meest complete plantaardige voedingsmiddelen. Rijk aan eiwitten en dus heel voedzaam. Lekker in maaltijdsalades en ook als meel, vlokken verkrijgbaar. Of als...

Paranoten Erg rijk aan selenium. Een belangrijk sporenelement dat velen tekort komen doordat er bijna geen selenium meer in de grond zit. Goed voor gezonde haren en nagels. Paranoten regelen onze...

Nori Bekend van sushi natuurlijk. Maar gebruik eens vaker nori in gerechten om aan voldoende jodium te komen. Want jodium is essentieel voor een gezonde schildklierfunctie. Rol bijvoorbeeld eens een omeletje...

Mango Deze lekkere exotische vrucht bevat ‘snelle’ suikers. Bijzonder aan deze snelle suiker uit mango is dat die niet in je vetcellen wordt opgenomen maar in je spieren....

Linzen Een goede bron van langzame koolhydraten, eiwitten, vezels en mineralen. In tegenstelling tot bonen een licht te verteren en minder verzurende peulvrucht. Vergeet niet ze een nachtje te weken en spoel...

Jam met chiazaad Zelf jam maken is heel makkelijk. En lekker en gezond. Zonder suiker, met zoet seizoensfruit. En met chiazaad. Want als je chiazaadjes weekt, nemen ze heel veel vloeistof...

IJs IJs natuurlijk! What else? Maar dan wel zelfgemaakt. Van bevroren banaan en kokosmelk of yoghurt en een handje blauwe bessen. Alleen natuurlijke suikers met goede natuurlijke vetten waardoor de suikers...

Eieren Eieren zijn de meest volwaardige eiwitbron die we kunnen eten. Naast eiwitten (bouwstof) bevatten ze veel vitamine A, B12 (energie), D, ijzer, zink, selenium en choline (goede hersenfunctie). Stoffen waar...

Chocola HAPPIFOOD ten top! Waar zouden we zijn zonder chocola! Maar dan wel rauwe cacao of pure chocolade met een zo hoog mogelijk cacaopercentage >70%. Deze bevatten antioxidanten die het...

Bananen De vitamine B6 in bananen geeft je volop energie. Een ideale en makkelijke sportsnack dus. Tip: eet je banaan bij voorkeur als ie net niet meer groen is. Een groenige...

Gember Werkt fantastisch voor ons immuumsysteem en gaat bacterieën, virussen en ontstekingen tegen. Gember zorgt bovendien voor een optimale opname van voedingsstoffen en heeft een verwarmende werking op onze spijsvertering. Gember werkt...

Avocado Een van de meest complete voedingsmiddelen op aarde. En megalekker! Bomvol goede (enkelvoudige onverzadigde) vetten, eiwitten, vezels, vitaminen en mineralen. Ze werken ontstekingsremmend, bevatten veel foliumzuur en helpen je lever...

Knoflook Knoflook is rijk aan stoffen die de lever ondersteunen en beschermen tegen virussen, bacterien, schimmels en parasieten. Het verlaagt de bloeddruk en het cholesterolgehalte. En het is natuurlijk een geweldige...