Supersnelle kokoskoekjes

Soms wil je gewoon even iets anders. Iets lekkers bij de koffie zonder je meteen te verliezen in een hele rol koekjes. Waarvan de inhoud ook niet al te best is. Met maar een paar ingrediënten zijn deze kokoskoekjes zo gemaakt. En absolutely guilt-free!

Ingrediënten (voor ongeveer 15 kleine koekjes):
  • 3 eiwitten
  • 1 eetlepel ahornsiroop
  • 120 gram kokosrasp
  • paar korreltjes (keltisch) zeezout
Bereiding:

Klop de eiwitten stijf. Doe er een paar korreltjes zout bij. Schenk er langzaam wat ahornsiroop door. Proef het af en toe want het is snel te zoet. Schep er vervolgens de kokosrasp door. Het mengsel moet wel een beetje smeuïg blijven (gebruik eventueel minder of meer kokosrasp). Maak met twee dessertlepeltjes bolletjes van het mengsel en leg ze op een bakplaat. Druk de bolletjes een beetje aan. Bak ze in ongeveer 20/25 minuten op 160 graden in de oven tot ze lichtbruin beginnen te worden. Meteen warm uit de oven zijn ze heerlijk!

P.S: het eigeel gooi je natuurlijk niet weg; daar maak je een heerlijke groenten omelet mee 😉

Gezond weetje

Kokos bevat vezels die er voor zorgen dat de bloedsuikerspiegel maar langzaam stijgt, cholesterol verlagend zijn en de darmwerking bevorderen. Veel (ook zogenaamd gezond aangeprezen) koekjes bevatten veel glucose-fructosesiroop, witbloem en vaak ook transvetten. Ingrediënten die ons lichaam onnodig belasten. Kokos heeft van zichzelf een zoete smaak waardoor je maar weinig zoet hoeft toe te voegen. Ahornsiroop is een natuurlijke zoetstof die echter wel onder de snelle koolhydraten valt. Bij deze koekjes valt dat weg tegen de vele vezels van de kokos en de eiwitten. Slim genieten dus ;-).

Geen reactie's

Geef een reactie