Slim eten

Je lichaam optimaal voeden en tegelijkertijd lekker eten. Daar gaat het om. Wat je eet, beïnvloedt hoe je je voelt en hoe jouw lichaam functioneert. Door de juiste keuzes te maken, kun je je beter voelen. Meer energie krijgen. Lekkerder in je vel zitten. Lichamelijke klachten aanpakken. Preventief werken aan je gezondheid. En fitter oud(er) worden. De natuur biedt een wonderbare variatie aan voedsel waarin alle goede voedingsstoffen zitten die je nodig hebt. Maar welke voeding doet wat voor je lichaam? En hoe zorg je dat het ook lekker is? 
Eat Happiness adviseert over hoe je slim kunt eten zodat je én geniet én je lichaam de juiste voedingsstoffen geeft. Zodat het zichzelf kan herstellen en weer in balans is.

Vroeger ging het vanzelf. We aten natuurlijke, onbewerkte voeding waardoor ons lichaam zichzelf gezond en vitaal kon houden. Loop tegenwoordig een grote supermarkt binnen en je hebt maar liefst de keuze uit zo’n 22.000 voedingsmiddelen (in de jaren 60 waren dat er rond de 500). Het overgrote deel van die producten is bewerkte, in elkaar geknutselde voeding met smaak-, geur-, en kleurstoffen, conserveringsmiddelen, e-nummers, suiker en zout. Om tegemoet te komen aan onze wensen van gemak, lagere prijzen en een langere houdbaarheid. Het zijn lege producten geworden die ons lichaam vullen in plaats van voeden. En omdat die producten overal binnen handbereik liggen, eten we ook makkelijker en meer. We raken eigenlijk ondervoed door overvoeding.


De juiste voedingsstoffen eten, hoe doe je dat dan?

Ons lichaam moet nu dealen met al die lichaamsvreemde stoffen die we eten. Terwijl het vraagt om voedingsstoffen. Gewoon natuurlijke eiwitten, vetten, koolhydraten, vitaminen en mineralen. Puur en onbewerkt. Maar hoe doe je dat dan? Natuurlijk weet je dat je genoeg groente en fruit moet eten. Maar wist je ook dat bepaalde groenten helend kunnen werken voor specifieke klachten? Zoals artisjok voor de lever en avocado voor de darmen. Dat sommige kruiden goed zijn voor de spijsvertering, andere reinigend voor de nieren of verlichtend voor de longen? Dat het essentieel is om de juiste vetten te gebruiken voor verzadiging, opname van vitaminen en mineralen of in het belang van een goede hormoonhuishouding? Maar welke vetten zijn dat dan en hoe gebruik je die in de keuken? En mag je die dan verhitten of niet? Welke combinaties zijn goed voor de spijsvertering? Wel of geen zuivel? Hoeveel eieren kun je eten? Krijg je wel genoeg eiwitten binnen of juist teveel? En dan de vraag ‘wel of geen brood’? En wat eet je dan als je geen brood wilt of kunt eten? Of wat smeer je er op? Geeft dat je energie of die nare after lunch-dip? En heel belangrijk: hoe zorg je dat dit alles ook heel lekker is?


Kleine veranderingen, grote effecten.

Zo veel vragen dat het misschien eerder verlammend werkt. En dat is jammer. Want kleine veranderingen in je voedingspatroon kunnen al grote positieve effecten op je gezondheid hebben. Graag beantwoord ik jouw vragen zodat je zelf gezondere keuzes kunt maken. Ik leg het waarom van alles uit, zodat het beklijft. Ik bied inspiratie door tips en recepten om het praktisch en haalbaar voor je te maken. Ik bied motivatie en begeleiding om dit langdurig door te zetten. Zodat je zelf kunt ontdekken welke voeding voor jou werkt. Want ieder lichaam is anders.

Ik geef advies in verschillende vormen. Persoonlijk voedingsadvies helemaal afgestemd op jouw lichaam, jouw klachten en jouw doel. Zodat jij weer optimaal in je vel komt te zitten. Rekening houdend met jouw wensen. Zodat je het ook meteen in praktijk kunt brengen.

Wil je meer informatie over algemene of meer specifieke onderwerpen en tegelijkertijd inspiratie voor lekkere recepten en proeven van gezond lekkers? Dan zijn er leuke workshops. Aan de keukentafel bij Eat Happiness of helemaal tailormade bij jou thuis. Samen met een groepje vriendinnen, buren of familieleden. Dat inspireert en motiveert! Kies uit The Basics, Zoet zonder Suiker of Green up. Of een workshop op maat. Alles is mogelijk.

Ook verzorg ik lezingen op scholen en bij bedrijven over diverse onderwerpen. Neem vrijblijvend contact met me op. Dan bespreken we wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Eat Happiness ☺