Slim Eten Kookworkshops

Tijdens de Slim Eten Kookworkshops gaan we niet zomaar koken. We maken slimme gerechten. Want die zijn lekker voor jou én goed voor jouw lichaam! Met natuurlijke, onbewerkte en zo veel mogelijk lokale seizoensproducten. Deze geven jouw lichaam op het juiste moment de goede voedingsstoffen om fit en gezond te blijven.

We beginnen met thee of koffie en een lekkere snack. Ondertussen krijg je veel informatie en handige tips over ingrediënten en bereidingswijze. Daarna gaan we lekkere gerechten maken en gezellig samen opeten. We werken in kleine groepen zodat er ruimte is voor persoonlijke vragen. Je gaat naar huis met volle buik, veel inspiratie, kennis en makkelijke recepten.

ONTBIJT INSPIRATIE – variatie is key  |  10 sept

Het ontbijt is een belangrijk begin van de dag. Toch eten we vaak ongemerkt een tijd lang hetzelfde makkelijke ontbijt. Het is echter goed om te variëren om alle voedingsstoffen binnen te krijgen die jouw lichaam nodig heeft. In deze workshop maken we lekkere ontbijtjes met voedzame ingrediënten als boekweit, kokos en teff. Zoet & hartig. Ook glutenvrij. Zodat je in één keer inspiratie hebt voor de hele week.

GREEN UP – iedereen aan de groente  |  24 sept

Iedereen weet dat groente gezond is. Uit onderzoek is ook gebleken dat meer groente zorgt voor een tevredener en gelukkiger gevoel. Toch eet maar 1% van de kinderen en 5% van de volwassenen voldoende groenten. In deze workshop leer je hoe je op een lekkere manier meer groenten toevoegt aan jouw dagelijks eetpatroon. Als lunch, tussendoortje of zelfs voor ontbijt. Verstopt of verwerkt in verrassende combinaties zodat zelfs lastige eters zullen smullen.

DE HERFSTKEUKEN – pump up je weerstand  |  8 okt

De herfst brengt kleurrijke pompoenen en bieten, frisse appels, dampende soepen en smaakvolle kruiden. We maken en proeven verwarmende gerechten. Verrassend lekker én goed voor jouw lichaam. Want wat in de herfst groeit, heeft je lijf op dat moment nodig. Om in balans te blijven en met een goede weerstand de winter in te gaan.

POWER SNACKS – de hele dag energie  |  22 okt

Wie houdt er nu niet van snacken? De truc is om het slim te doen. En minstens zo lekker. Veel bestaande snacks bevatten onnodige toevoegingen die je lichaam belasten en jou uiteindelijk energie kosten. In deze workshop leer je alles over zoete en hartige tussendoortjes die je lichaam een gezonde boost geven. Samen maken en proeven we makkelijke en verrassende snacks. Lekker en family-proof.