Over mij

Als natuurvoedingsadviseur en ervaringsdeskundige heb ik ervaren wat voeding voor je kan doen. Jaren geleden had mijn zoontje chronische oorontstekingen. Ik wilde weten of voeding hier een rol in speelde en ging op onderzoek uit. Ik was in shock toen ik me realiseerde hoe bewerkt onze ‘normale’ voeding is. Smaak-, geur-, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, e-nummers, suikers en zout. Vanaf toen las ik niet meer de voorkant van een verpakking – die mij een gouden gezondheid beloofde – maar de achterkant met een waslijst aan onnatuurlijke ingrediënten. Als gezin veranderden wij ons voedingspatroon. Dat leverde enorm veel voordelen op. Zo verdwenen de oorontstekingen van mijn zoontje en de steeds terugkerende hoofdpijnen van mijn man. Zelf voelde ik me veel fitter en helderder in mijn hoofd.

Geïnspireerd door deze ervaringen volgde ik de opleiding tot Natuurvoedingsadviseur. Ik ging naar vele workshops en seminars. En las alles wat los en vast zat over voeding. Ik experimenteerde veel in de keuken en ontdekte hoe lekker puur en gezond eten is. En welke helende invloed dit op je lichaam kan hebben.

Met veel passie adviseer ik over wat je kunt eten zodat je én geniet én je lichaam optimaal voedt. Zodat je lichamelijke klachten kunt aanpakken en je lichaam weer in balans komt. Veel voedingsmiddelen hebben bovendien specifieke benefits waardoor ze helend kunnen werken voor bepaalde klachten. Ik geloof in variatie en een juiste bereiding. En iedereen is anders dus luister goed naar wat past bij jou.

Voedingsadvies kan helpen bij onder andere vermoeidheid, hoofdpijn, darmklachten, overgewicht, overgangsklachten en herstel en ondersteuning bij chronische ziekten. Ook kan ik je helpen bij de vraag: ‘Hoe krijgt mijn kind de juiste voedingsstoffen? En hoe word ik vitaal oud(er)?

Natuurlijke voeding voedt je lichaam, is lekker en geeft energie! Maar je voedt je lichaam (en je geest) ook met voldoende slaap, genieten, beweging, buitenlucht en met doen wat je leuk vindt. Zoals met alles is ook hier een goede balans belangrijk.

Wil je een helpende hand bij het aanpassen van jouw voedingspatroon, een keuken reset of gewoon gezonde gemakkelijke recepten voor het hele gezin? Neem dan contact met me op. Samen kijken we waarmee ik je kan helpen.

 

Eat Happiness

Your body will love you

Opleidingen

2016 – Medische Basis Kennis, Con Amore
2015 – Orthomoleculair Detoxconsulent, Ortho Health Foundation
2013 – Vernieuwend Coachen, Sonnevelt Opleidingen
2013 – Natuurvoedingsadviseur, CIVAS
2012/2013 – Natuurvoedingsadviseur, Sonnevelt Opleidingen

Cursussen, seminars en workshops

Mindfulness
David Wolfe (raw food & super foods)
Jutta Koehle (traditionele Chinese Voedingsleer)
Carola van Bemmelen – (Sugar challenge)
Anna M. Kruyswijk – van der Heijden (voedselvertering en combinaties)
Groentefermentatie – De Groene Kookacademie
Pickles workshop, gefermenteerde groente, Kushi instituut
Congres Weston Price  – Over de kracht van traditionele voeding en bereiding
Workshop Voeding en Overgang, Sonnevelt opleidingen