Super simpel en lekker: ei-banaan pannenkoek!

Als je deze nog niet kent, moet je het snel proberen! Met slechts twee ingrediënten maak je deze heerlijk voedzame en gezonde pannenkoekjes. Ei en banaan. Prima om te maken als je bruine bananen op de fruitschaal hebt liggen. Hoe rijper de bananen hoe zoeter de pannenkoekjes ;-).
Zo te eten voor een snel maar voedzaam ontbijt of tussendoortje. Voor stevige trek aan te vullen met lekkere toppings: noten, kokosrasp, kaneel, fruit…

Ingrediënten (per persoon):

2 eieren
1 rijpe banaan

Prak de banaan, doe in een kom en kluts de twee eieren er door heen. Nog sneller en voor een lekker luchtig beslagje mix je het in de blender. Bak de pannenkoekjes met wat roomboter of kokosolie in de pan en serveer ze lekker warm (mocht je overhouden zijn ze koud ook heerlijk). Maak de pannenkoekjes niet te groot; dan kunnen ze breken.

Gezonde weetjes

Bananen
De vitamine B6 in bananen geeft je volop energie. Een ideale en makkelijke sportsnack dus. Tip: eet je banaan bij voorkeur als ie net niet meer groen is. Een groenige banaan heeft 40% resistent starch (RS) in zich, dat is suiker dat niet vrijkomt als energie, maar wel je dikke darmbacteriën voedt. Van RS word je niet dik. Als een banaan heel rijp is, bevat deze nog maar 8% resistent starch en maar liefst 92% suiker. Dit zijn uiteraard wel natuurlijke suikers. En met deze bananen kun je juist wel weer lekker bakken! Doordat je de bananenpannenkoekjes maakt met twee eieren voeg je gezonde eiwitten toe waardoor je bloedsuikerspiegel minder snel stijgt.

Eieren
Zijn de meest volwaardige eiwitbron die we kunnen eten. Naast eiwitten (bouwstof) bevatten ze veel vitamine A, B12 (energie), D, ijzer, zink, selenium en choline). Stoffen waar een groot deel van de Nederlanders een tekort aan heeft. Kies wel voor biologische eieren. Behalve dat deze kippen veel beter zijn behandeld (geen amputaties van snavel of vleugels), leven ze ook gezonder (lopen buiten en natuurlijke voeding) waardoor deze eieren veel meer van het gezonde omega-3 vet bevatten (ontstekingsremmend). Waar jij weer van profiteert!

2 Reactie's
  • monique hoksbergen
    Geplaatst op 11:40h, 08 maart

    Ook voor volwassenen toch, Lara ;-)?

  • Lara Boom
    Geplaatst op 16:34h, 04 maart

    Heel lekker recept en een ideaal tussendoortje voor de kinderen!

Geef een reactie