Een smoothie waar je blij van wordt!

In de zomer vind ik smoothies heerlijk. Van vers zomerfruit gecombineerd met groen. Liefst veel groen! Want daar zit de winst van smoothies. Dat je lekker spinazie, komkommer, bleekselderij of verse kruiden kunt toevoegen. You name it. Probeer het gewoon eens. Deze smoothie ontstond toen ik hele rijpe mango’s op de fruitschaal had liggen, verse spinazie en lekkere basilicum. De basilicum voegt net een extra kruidig smaakje toe. Wij vonden ‘m lekker hier (ook de kids). Ga jij ‘m ook proberen?

MANGO SPINAZIE BASILICUM SMOOTHIE
Voor 2 grote glazen of 4 kleine

Ingrediënten
– 1½ mango*
– 1/2 avocado
– 2 GROTE handen verse spinazie (+/- 90 gram)
– 5 gram basilicum (heb je geen basilicum dan kun je het ook zonder doen)
– 400 ml ongezoete amandelmelk

Bereiding
Was de spinazie goed. Schil de mango en maak er kleinere stukken van. Halve avocado en beetje basilicum erbij. Samen met de 400 ml amandelmelk in de blender doen en mixen.

Tip!
Drink smoothies niet te snel. Je eet ook niet in 2 minuten een mango, een halve avocado en spinazie op ;-). Het zijn veel vezels dus je lichaam moet het goed kunnen verwerken. Rustig aan dus en probeer er een beetje op te kauwen. Dit bevordert de aanmaak van spijsverteringsenzymen. De vertering begint tenslotte al in de mond. Geniet!

Geen reactie's

Geef een reactie