Homemade Bounties

Houd de zomer nog even vast met deze tropische en gezonde variant op de bounty. Vingerlikkend lekker. Beloofd! Bovendien zitten er alleen maar goede dingen in dus kun je zonder schuldgevoel snacken. En schiet je bloedsuikerspiegel ook niet torenhoog de lucht in. Enige nadeel misschien is dat ze té lekker zijn ;-).

Dus hup, naar de winkel en deze ingrediënten halen:

Voor 24 repen:

  • 200 gram santen
  • 6 eetlepels vloeibare kokosolie (extra vierge, niet de ontgeurde, die is namelijk ontdaan van alle goede stoffen)
  • 3 eetlepels onverhitte (biologische) honing
  • 1 ½ theelepel natuurlijk vanille-extract (ik gebruikte natuurlijk vanillepoeder, die zwarte stipjes, geen vanillesuiker natuurlijk)
  • een snuf (keltisch) zeezout
  • 150 gram gedroogd kokos
  • 200 gram pure chocola (>75% cacaobestanddelen)

 

Bereiding
  1. Bekleed een vierkante vorm van 20 cm zijlengte met bakpapier. Leg het ongeopende pak santen in een kom warm water om het te laten smelten (kneed het pak om dat te versnellen). Op warme dagen is de santen vaak al zacht genoeg.
  2. Giet de zachte santen in een kom en meng de kokosolie (deze smelten als hij nog hard is), onverhitte honing, vanille, zout en, voor een zachtere mix, 2-4 eetlepels water erdoor.
  3. Roer het gedroogde kokos erdoor tot het een gelijkmatige, deegachtige massa is.
  4. Druk het mengsel uit in de voorbereide vorm. Druk de bovenkant met de bolle kant van een lepel glad en laat het in de koelkast 15 minuten opstijven.
  5. Keer de vorm op een snijplank en snijd de koek zesmaal over de lengte in en daarna viermaal in de breedte. Leg de repen op een met bakpapier beklede bakplaat en zet ze in de vriezer terwijl je de chocola voorbereidt.
  6. Smelt de chocola in een glazen of metalen kom op een pan met heet water – het water mag de bodem van de kom niet raken en ook niet koken of pruttelen – misschien moet je hem even van het vuur halen. Dit duurt ongeveer 20 minuten.
  7. Neem de kom van het vuur als de chocola bijna gesmolten is en zet hem op een theedoek zodat hij stevig blijft staan. Laat het mengsel zo ver mogelijk afkoelen zonder dat het stolt, om een dikkere laag om de repen te kunnen maken. Roer af en toe.
  8. Dompel de bevroren repen met twee vorken in de chocola, laat het teveel er af lopen en leg ze weer voorzichtig op de koude bakplaat met voldoende tussenruimte. Zet de kom met chocola als hij te koud is geworden weer even op de pan met heet water.
  9. Zet als alle repen gedompeld zijn de bakplaat terug in de vriezer om ze op te laten stijven. Bewaar ze daarna in een goed afgesloten schaal in de koelkast of vriezer. In de koelkast blijven ze een maand goed, in de vriezer nog langer. Maar hier waren ze binnen een paar dagen op ;-).

Bron: Hemsley Hemsley – De kunst om goed te eten.

Voordat je nu een kant-en-klare bounty uit de verpakking scheurt, hier nog even die ingrediënten:

Suiker, kokos, glucosesiroop, cacaoboter, magere melkpoeder, cacaomassa, mono- en diglyceriden van vetzuren (E471), Sojalecithine (E322 uit soja), Lactose, Botervet, Gedemineraliseerde weipoeder verkregen mbv dierlijk stremsel, Glycerol (E422), Zout, Aroma (schuilnaam voor suiker of een geheime smaakversterker).

2 Reactie's
  • monique hoksbergen
    Geplaatst op 11:45h, 05 september

    En? Gelukt, Lisa :-)?

  • Lisa
    Geplaatst op 19:13h, 08 juli

    Mjam!!! Ik ga ze asap maken!!!

Geef een reactie