Citroensap over je salade

Onze heerlijke zonnige weken in de Franse Bourgogne zitten er al weer even op maar met deze zonnige dagen zetten we het vakantiegevoel gewoon nog door. Daar horen lekkere frisse salades bij! En het mooie is; je kunt daar alles aan toe voegen wat je lekker vindt. Wissel af met verschillende soorten salade; knapperige ijsbergsla bijvoorbeeld, veldsla of rucola. Varieer met kleurrijke paprikareepjes, tomaatjes, olijven en romige avocado, fetakaas, geroosterde pompoen- of pijnboompitten. En natuurlijk een flinke scheut extra vierge olijfolie.

Is je salade klaar om te eten? Knijp er dan eens een beetje citroensap over uit. Het citroenzuur helpt je lichaam om de mineralen in groenten beter op te nemen. Het bevat zelf ook veel kalium, calcium en magnesium en zit bomvol vitamine C en antioxidanten. En hoewel citroenen erg zuur zijn, werken ze heel alkaliserend in je lichaam. Een must-have op de fruitschaal dus!

Geen reactie's

Geef een reactie