Amandel-Dadel-Kokos bonbons

Een klassieker inmiddels onder de gezonde snacks maar daarom niet minder lekker. Snel gemaakt, maar een paar ingrediënten en jong en oud is er dol op. Een ideaal guilty-free tussendoortje. Enjoy it!

Ingrediënten (+/- 15 stuks)

70 gram amandelen
60 gram dadels
40 gram kokosrasp
Extra kokosrasp om de balletjes door te rollen
Scheutje plantaardige melk of water om smeuig te maken
Optie: (rauwe) cacao en/of hennepzaadjes om de balletjes door te rollen ipv kokosrasp

Benodigdheden: een blender

Bereidingswijze:

Doe de dadels, amandelen en koksrasp in een blender en blend tot een smeuig geheel. Af en toe even omroeren zodat alles goed gemalen is. Doe het in een apart schaaltje en giet een klein scheutje plantaardige melk of water er bij zodat het aan elkaar plakt (met verse dadels plakt het waarschijnlijk al vanzelf). Draai balletjes en rol ze door kokosrasp en/of cacao.

Je kunt naar hartelust variëren met noten, zaden of pitten en gedroogde vruchten.

GEZONDE WEETJES

*Amandelen zijn een goede bron van magnesium en kunnen helpen het cholesterolniveau te verlagen. N.B: eet niet te veel noten; een handje noten per dag is een goede hoeveelheid.

*Kokos is een bron van goede vetten, mineralen en vitaminen. Het werkt ontstekingsremmend, antibacterieel en antiviraal.

*Dadels zijn een goede vervanger voor geraffineerde suiker. Hoewel ze veel fruitsuikers bevatten (dus met mate), zitten er namelijk ook mineralen in zoals ijzer, koper, magnesium en vitamine B6.

Geen reactie's

Geef een reactie