Heb je een specifieke vraag? Daar help ik je graag mee!

zwanger
Hoe gezonder jouw darmflora is, hoe beter de start voor jouw baby!

Dat je gezond moet eten als je zwanger bent, weet je uiteraard. Genoeg groente en fruit, foliumzuur, geen rauwmelkse kazen, je kent ze vast. Maar wist je ook dat hoe gezonder jouw darmflora is, hoe minder kans je baby heeft op een allergie of astma? En hoe beter zijn of haar immuunsysteem later? Voor je baby is het dus heel belangrijk dat jouw darmflora gezond is. Tijdens de geboorte komt je baby namelijk via het geboortekanaal in aanraking met bacteriestammen van jouw vagina en darmen. Natuurlijk weet je dat je gezond moet eten. Maar wat kun je specifiek doen om te zorgen dat jouw darmflora in optimale conditie is?

darm
Eén op de vijf mensen heeft darmklachten. Dat hoef je niet voor lief te nemen.

Er zijn verschillende oorzaken maar vaak kun je met aanpassingen in je voedingspatroon al een hoop bereiken. De belangrijkste functie van het spijsverteringsstelsel is om voeding af te breken zodat voedingsstoffen door het lichaam kunnen worden opgenomen om je energie te geven, te helpen groeien en te herstellen. Als dit proces niet goed verloopt, kun je klachten krijgen als brandend maagzuur, een opgeblazen gevoel, winderigheid, obstipatie of buikpijn. Lastige klachten die bovendien veel grotere gevolgen kunnen hebben voor jouw gezondheid. Want als de spijsvertering niet goed verloopt, zijn jouw darmen niet in staat alle voedingsstoffen op te nemen. Dit vermindert je immuunsysteem, verstoort je hormoonhuishouding en vergroot je kans op het ontwikkelen van andere klachten. Zo ben je niet wat je eet maar wat je kunt verteren.

In je darmen wonen heel veel bacteriestammen. Alle soorten samen zorgen, als ze in evenwicht zijn, voor een goede spijsvertering, een goede weerstand en een gezond darmslijmvlies. Een verstoord darmslijmvlies kan bijvoorbeeld weer leiden tot grote en kleinere ontstekingen op allerlei plekken in het lichaam, zoals de huid (eczeem), andere slijmvliezen (in keel en neus bijvoorbeeld) of in gewrichten (jicht, reuma). Daarnaast hebben onze darmen ook invloed op onze gemoedstoestand, of we een gezonde huid hebben en of we stressbestendig zijn.

70% van jouw weerstand wordt in de darmen bepaald. De conditie van je darmen is dus behoorlijk bepalend voor je gezondheid. Maar hoe krijg en houd je gezonde darmen?

kinderen
Krijgt jouw kind de juiste voedingsstoffen?

Vraag je jezelf wel eens af of jouw kind de juiste en voldoende voedingsstoffen binnen krijgt? En welke dat dan zijn? Hoe het zit met de verdeling koolhydraten, eiwitten en vetten? En vitaminen en mineralen? Wist je dat maar 1% van de Nederlandse kinderen (7-18 jr) voldoende groente eet? Terwijl juist dié bomvol zit met die vitaminen en mineralen die je kind hard nodig heeft. Om te groeien. Of voor een goede ontwikkeling van het immuunsysteem. Elke dag worden er miljoenen cellen in het lichaam vernieuwd. Wat jouw kind eet en drinkt, bepaalt de sterkte en vitaliteit van deze nieuwe cellen. Belangrijk dus om te zorgen dat jouw kind alles binnenkrijgt wat zij of hij nodig heeft. Dat lukt zelfs bij lastige eters; daar weet ik inmiddels alles van ;-).

opvliegers
Wat je eet en drinkt, beïnvloedt de frequentie en intensiteit van opvliegers.

80% van de vrouwen ervaart opvliegers tijdens de overgang. En andere vervelende overgangsklachten. Veel natuurvolkeren hebben hier nauwelijks last van, blijkt uit onderzoek. Dicht bij de natuur blijven qua voeding en leefstijl is dus aan te raden. Want verlaging van het oestrogeen- en progresteronniveau kan chaos in je lichaam veroorzaken. De juiste fyto-oestrogenen uit voeding bijvoorbeeld kunnen je oestrogeenniveau positief beïnvloeden. Maar waar zitten die dan in en hoe integreer je die in je dagelijkse voedingspatroon? En ook zo dat het lekker is?

meer
Hoe eet je jezelf fit en blij de dag door?

Moe en geen energie om de dag door te komen? Ons voedingspatroon heeft daar veel mee te maken. Je kunt natuurlijk snel een sultana of liga eten maar deze zitten zo vol met suiker dat de kans groot is dat je binnen een half uur weer honger hebt. En je hoofd inmiddels op je bureau ligt. Een kop koffie dan maar om je op te peppen? Beter is om slim te eten en een gezond tussendoortje te nemen of een voedzame lunch te maken. Maar hoe doe je dat lekker, snel en gezond?

gewicht
Afvallen en toch een verzadigd gevoel!

De juiste vetten en onbewerkte voedingsmiddelen zorgen er voor dat je afvalt en tegelijkertijd langer een verzadigd gevoel hebt. Over die goede vetten weten en ze eten, helpt jou op weg naar een natuurlijk gezond gewicht. Diëten is verleden tijd! Gewoon genieten van onbewerkte, pure voeding. De juiste combinaties van eiwitten, vetten en/of koolhydraten. Zodat je verzadigd bent, geen energiedips krijgt, geen behoefte meer hebt aan suiker (het kan echt!) en tegelijkertijd ook nog wat kilo’s kwijt raakt. Ik help je er graag mee!

huid
De juiste voeding eten is effectiever dan een dure crème smeren.

Een mooie huid komt van binnenuit. Eet de juiste voeding en jouw huid straalt. Daar kan geen dure crème tegenop. Vitaminen A, C en E heb je nodig om jouw huid mooi te eten en van binnenuit te verzorgen. Eet je ook vol met mineralen als bijvoorbeeld selenium, dat rimpels vermindert en je huid en haar sterk en gezond houdt. Meer weten over welke lekkere dingen je kunt eten zodat je huid weer straalt en jij lekker in je vel zit?

ietsanders
Bel of mail Eat Happiness!

Heb je een andere vage klacht of kwaal die je tot nu toe voor lief nam of waarvan je dacht dat ie er vanaf een bepaalde leeftijd wel bij hoorde? Chronische hoofdpijn bijvoorbeeld? Bel of mail me! Samen bekijken we jouw wens en doel en zorgen we dat je weer beter in je vel zit. Fitter bent. Dat jouw lichaam zich weer kan herstellen en in balans is. En dat met gewoon gezond lekker eten! Kleine veranderingen in je voedingspatroon kunnen al grote positieve effecten op je gezondheid hebben.

“When the body heals, it heals everything” Charlotte Gerson – Food matters.

Waar kan ik je mee helpen?

Met veel passie adviseer ik over wat je kunt eten zodat je én geniet én je lichaam optimaal voedt. Ik geef advies in verschillende vormen: persoonlijk voedingsadvies, keukentafelsessies of lezingen. Ik combineer hierbij feitelijke kennis over voeding met praktische tips en lekkere recepten. Rekening houdend met jouw wensen en leefstijl. Zodat je het ook meteen in praktijk kunt brengen. Bel of mail me en we bespreken waarmee ik je kan helpen.